Йшли за тим самим шаблоном: подробиці загибелі очаківських спецназівців на Тендрівській косі

Коментарi:

Чорний день для Сил спеціальних операцій.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Як уже повідомлялося, у ніч на 29 лютого військовослужбовці очаківського 73-го морського центру спеціальних операцій імені отамана Антона Головатого загинули під час виконання завдання у зіткненні з російськими військовими.

«Фото загиблих не буде. Хто знає, той знає. Загиблим операторам 73 МЦСЗЗ – вічна слава. Штабні пі**ри та «ненароджені для війни» – горіть у пеклі», – пише в соцмережах один із спецназівців.

Пізніше українські військові розповіли про подробиці операції, яка закінчилася загибеллю бійців.

«На цю косу неодноразово були висадки. Багато груп успішно виконували завдання. Але й супротивник, очевидно, робив висновки. Не можна п'ять разів потикатися по тому самому шаблону. Але командування центру чомусь так і не думало, і надіслало групу знову. Командування центру знало, що противник перехопив інформацію про висадку, але не прийняло жодних рішень про перенесення операції чи зміну плану операції. І за це була заплачена надто велика ціна. Загиблих і зниклих безвісти дещо більше, ніж видно з фотографій, які опублікували росіяни».

Є дані, що українські військові намагалися висадитись на Тендровській косі на п'яти човнах. Внаслідок бою росіяни підбили чотири човни, п'ятому вдалося спливти. Канал пише, що загинули щонайменше 20 українських військовослужбовців, один був поранений і потрапив у полон. Російські військові нібито захопили кілька гвинтівок, кулеметів та гранатометів, у тому числі виробництва США та Німеччини.