ЗСУ втретє за тиждень ударили по скупченню російських військових. Знищено 19 окупантів

Коментарi:

Генштаб ЗСУ підтвердив удар із РСЗВ по накопиченню російських військ у Оленівці Донецької області.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

За попередніми даними, втрати РФ склали 19 загиблих, у тому числі замкомандира підрозділу, та 12 поранених, у тому числі командир цього підрозділу.

А вчора інформація полетіла російськими z-каналами. Вони пишуть, що удару було завдано двома ракетами HIMARS за місцем збору особового складу 155-ї окремої бригади морської піхоти 27 лютого близько 19:00. Стверджується, що в цей час командування проводило шикування для нагородження. В результаті 19 військовослужбовців загинули, ще 12 отримали поранення.

За даними джерела, серед загиблих – заступник командира бригади підполковник Роман Кожухов, майор Олександр Абілов та капітан Наїль Шахманов. Комбриг полковник Михайло Гудков отримав поранення.

Це вже третій удар ЗСУ по скупченню російських військових за тиждень. Попереднього разу ракети прилетіли полігоном поряд із селом Подо-Калинівка Херсонської області 21 лютого. За даними джерел ЗМІ, там проходили спільні заняття трьох підрозділів армії Росії перед перевіркою, яку мали намір провести керівники угруповання військ «Дніпро». Стверджувалося, що внаслідок удару з HIMARS загинули щонайменше 60 військових.

До цього ЗСУ атакували полігон російської армії біля села Трудівське під Волновахою у самопроголошеній Донецькій народній республіці. У момент удару там знаходилися три роти солдатів, які чекали на приїзд генерала, писала «Російська служба Бі-бі-сі». За даними телеграм-каналу «Тринадцятий», особовий склад збудували через приїзд командира 29-ї армії генерал-майора Олега Моїсеєва. Загинуло 68 військових.