У Москві сьогодні поховають Навального – влада в передчутті бунту

Коментарi:

У Москві на Борисівському цвинтарі та біля храму "Втамуй моя печалі", де 1 березня, пройде прощання з Олексієм Навальним, посилено охорону.

Співування намічено на 13.00 за київським часом, похорон має відбутися через дві години. Соратники Навального повідомили, що морг вчасно не видав його тіло і попередили про можливі затримки.

Рано-вранці біля церкви зібралося вже не менше сорока поліцейських машин – від легкових до спецавтобусів, уздовж дороги встановлені металеві огорожі та чергує ОМОН. Біля входу на цвинтарі встановили арочні металодетектори. У парку біля цвинтаря чергують поліцейські на конях. До храму приїхали автозаки.

На околицях церкви з'явилися проблеми з інтернетом. Поряд із храмом ФСБ встановили антену. На виїзді з Воронежа затримано чотирьох осіб, у тому числі координатора місцевого штабу Бориса Надєждіна. Вони їхали на похорон Навального.

Охорону московських територій почали посилювати напередодні. Вже вчора поблизу цвинтаря та біля станції метро "Борисове" чергували поліцейські патрулі. По периметру на стовпах вуличного освітлення були встановлені камери зовнішнього спостереження, приготовлені металеві огорожі.
Прощання з Олексієм Навальним пройде у церкві ікони Божої Матері "Втамуй моя печалі" в московському районі Мар'їно, де жив політик. Тіло Олексія Навального віддали його матері Людмилі минулої суботи, 24 лютого. До того кілька днів його не видавали родичам. Людмила Навальна повідомляла, що у Слідчому комітеті їй ставили ультиматум: або вона погоджується на таємні похорони сина без публічного прощання, або Навального поховають прямо в колонії.

Навальний помер 16 лютого у колонії особливого режиму "Полярний вовк" у селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. У довідці про смерть сказано, що він "помер від природних причин".