На Миколаївщині чоловік на авто зніс паркан домоволодіння і погрожував двома бойовими гранатами

Коментарi:

Вночі 29 лютого до поліції надійшло повідомлення із села Прибужанівської громади Вознесенського району.

В домоволодіння місцевий мешканець тримає в руках бойові гранати та погрожує їх застосувати.

На місце події прибули поліцейські райуправління. Вони зʼясували, що 39-річний мешканець села, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду. На автівці він зніс паркан біля будинку. Побіцяв, що вранці повернеться, усе полагодить та забере свій автомобіль. Однак згодом повернувся на подвір’я з двома бойовими гранатами. Вчинив конфлікт із власником пошкодженого майна, погрожуючи підірвати боєприпаси.
Підібравши момент, власник будинку вихопив гранати з рук буяна та викликав поліцію. Того ж дня слідчі затримали зловмисника.
За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі оголосили затриманому підозри за трьома статями ККУ – ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими приписами або вибуховими речовинами», ч. 1 ст. 129 «Погроза вбивством» та ч. 1 ст. 162 «Порушення недоторканості житла». Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Також відносно чоловіка склали адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху та керування транспортними засобами у стані алкогольного, сп'яніння. Боєприпаси вилучили та направили на проведення експертних досліджень. Нині правоохоронці встановлюють канали надходження озброєння до чоловіка. Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, повідомили в поліції Миколаївської області.