Вперше в Одесі такі наслідки відбулися через удар дроном, загинула трирічна дитина

Коментарi:

З-під завалів дістали мертву трирічну дитину. Безвісти зниклими вважаються 12 людей.

Станом на 11.00 після обстрілу, який стався сьогодні вночі і після руйнування цілого під'їзду житлового будинку в Одесі, вже є троє загиблих, з них – одна дитина. Також – вісім постраждалих, ще 12 цивільних, включаючи чотирьох дітей, вважаються зниклими безвісти.

Генеральний прокурор України Андрій Костін, який зараз перебуває в Одесі, заявив, що такі масштабні руйнування через попадання дрону сталися вперше. Він зазначив, що, за попередніми даними, дрони були запущені Одесою з території окупованого Криму.

"Розслідуватимемо, наші експерти зараз працюють – це перший випадок попадання дрона, який викликав такі наслідки. Раніше такі наслідки були через попадання ракет... Я не пам'ятаю іншого випадку, щоб обстріл дроном привів до такого...", – сказав Костін.

Він наголосив, що Україні потрібна відповідна зброя, щоб припинити такі обстріли. Генпрокурор підкреслив, що коли Україна звертається до західних партнерів з проханням надати відповідну зброю, йдеться не лише про лінію фронту, а про те, що потрібно захистити мирних громадян.

"Ми не можемо вийти з ними на зв'язок...", – пояснив Костін.

В Одеській ОДА повідомили, що у зв'язку з людськими втратами через російську дронову атаку, завтра в Одесі та області оголошено жалобу.

За даними рятувальників, дитина, яку знайшли мертвою під завалами, 2021 року народження. У ДСНС оприлюднили фото дитини під руїнами. "Фотографії, що розривають серце на шматки... трирічна дитина. Убита "нелюдями" в Одесі.

Це неможливо забути! Це неможливо пробачити! "Недострою" має відповісти за кожен свій злочин проти України!", – йдеться у повідомленні.