На ремонт доріг місцевого значення в Миколаївській області цього року грошей поки немає

Коментарi:

2024 року миколаївська обласна влада не зможе проводити ремонти доріг місцевого значення через відсутність фінансування.

– Цього року немає коштів на наших рахунках. Бюджетом 2024 року не передбачено фінансування ремонту шляхів місцевого значення. Шукатимемо інші джерела фінансування щодо утримання та ремонту доріг. А якщо ми говоримо про транспортну галузь, то це підтримка та налагодження транспортного зв'язку між громадами та обласним центром, – розповів на брифінгу в.о. начальника управління інфраструктури Миколаївської обласної військової адміністрації Сергій Сікорський.

Якщо гроші все ж таки надійдуть на рахунки управління, то їх спрямують експлуатаційне утримання автомобільних доріг. Але все залежатиме від того, скільки саме коштів буде виділено.

Капітальний ремонт є дуже затратним, тому ми будемо орієнтуватися на наявність фінансових ресурсів, – сказав Сергій Сікорський. Він також додав, що джерелом надходження позабюджетних коштів можуть бути донори та міжнародні організації. Водночас, ОВА вже звернулася до Кабміну про виділення грошей хоча б для забезпечення мінімального ресурсу для безаварійного проїзду між територіальними громадами.