На Миколаївщині фермер захопив понад 400 гектарів території ЗСУ

Коментарi:

У період з вересня по жовтень 2022 року підприємець самовільно зайняв ділянки загальною площею 406,09 гектара.

Без дозвільних документів він обробив та засіяв сільськогосподарською культурою землі державної власності. Вказані ділянки мають цільове призначення – для розміщення та постійної діяльності ЗСУ.
Викрили протиправну діяльність поліцейські відділення №5 Миколаївського районного управління спільно із працівниками УСБУ в Миколаївській області.

Підраховано, що підприємець завдав державі збитків на суму 28 844 000 гривень. Поліцейські арештували врожай підприємця майже на шість мільйонів гривень. Згідно з ухвалою суду арештоване передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону дізнавачі поліції повідомили підприємцю про підозру за самовзахват, яким завдано значної шкоди її законному власнику. Санкція статті передбачає до шести місяців арешту.
Відділення поліції №5 Миколаївського районного управління завершило досудове. Прокурори затвердили та скерували обвинувальний акт до суду, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.