8 березня на фронті сталося 74 бойових зіткнення, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 8 березня.

Добігає до кінця 744 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Протягом доби відбулося 74 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 7 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 79 обстрілів з РСЗВ. На Куп’янському напрямку ворог тричі атакував в районах Синьківки та Кислівки Харківської області. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки в районах Тернів та Спірного, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 9 атак в районах Андріївки та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення..

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Побєди, Красногорівки, Новомихайлівки, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв з артилерії та мінометів 20 населених пунктів Херсонської та Миколаївської областей. Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 3 станціях радіоелектронної боротьби, зокрема по двох Р-330Ж «Житель» та складу боєприпасів.