Підозрюваний у корупції екс-заступник голови Офісу президента став радником міністра оборони

Коментарi:

Колишній заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко став радником міністра оборони Рустема Умерова.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Посаду штатного радника міністра оборони Тимошенко обіймає з 1 березня 2024 року.

"Основний напрямок діяльності Кирила Тимошенка – медіа та комунікації, координація інформаційної політики у Міністерстві оборони та підпорядкованих Міноборони структурах, а також побудова єдиного інформаційного порядку денного у Силах оборони України на час дії військового стану", – повідомили у прес-службі відомства.

Нагадаємо, у липні НАЗК заявляло, що Кирила Тимошенка звинувачують у чотирьох корупційних діяннях. Агентство встановило, що Тимошенко "використав повноваження в особистих інтересах і двічі порушив певні Законом обмеження щодо отримання подарунків".

Наприкінці січня минулого року Зеленський звільнив заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенко. На той час було оголошено про відставку одразу кількох високопосадовців, крім Тимошенко.

Зеленський давав зрозуміти, що кадрові рішення пов'язані з корупційними скандалами. Зокрема, в один із таких скандалів потрапив Кирило Тимошенко. Преса писала, що позашляховик Chevrolet Tahoe, яким восени 2022 року їздив заступник глави Офісу президента, був призначений для евакуації людей із зони бойових дій.