Українська ППО відпрацювала по літакам рф на відстані понад 150 км, – Олещук

Коментарi:

Вчора відбулося бойове застосування щодо літаків окупантів, поки результати бойової роботи перевіряють.

"Майже кожного дня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних Сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи!" – повідомив командувач Повітряних Сил Микола Олещук.

За його словами, росіяни продовжують атакувати позиції Сил оборони керованими авіабомбами, але підлітати надто близько вже не наважуються.

Після значних втрат – літаків далекого радіолокаційного виявлення А-50 та винищувачів Су-34/Су-35 окупанти суттєво знизили кількість авіаударів КАБами. А літаків ДРЛО досі немає в Азовському морі та інших напрямках, що зменшує можливості ворога у веденні радіолокації.

За нашими даними, серед російських пілотів уже почалися певні "дискусії" щодо рішень військового керівництва – посилати їх в один кінець. Такі розмови, а можливо і саботаж, під час виконання завдань окупантами зростатимуть лише, коли Повітряні Сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога", – підсумував Олещук.