Метеорологічна весна у Миколаєві настала на 44 дні раніше

Коментарi:

А лютий-2024 став аномальнo теплим.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За даними агрометеорологів, метеорологічна весна настає коли відбувається стійкий перехід середніх добових температур повітря через +5°.

За середніми багаторічними даними у Миколаєві це відбувалося 19 березня. У 2024 році значно тепліша, ніж зазвичай погода зумовила настання метеорологічної весни задовго до календарних термінів – 4 лютого, що на 44 дні раніше.

Як повідомили МН у Миколаївському обласному центрі з гідрометеорології, усі зимові місяці були дуже теплими. А в лютому, саме в Миколаєві, температура повітря була на 6° вище за норму!

Загалом в останній зимовий місяць зими було зареєстровано 4 температурні рекорди: 6, 7, 9 та 11 лютого було перевищено абсолютні максимуми температури цих днів за весь період спостережень на 1 – 3,6º.

Найхолоднішою ніччю лютого була остання ніч місяця, 29-го числа, коли температура опустилася до -5ºС, а найтеплішим днем – 7 лютого, коли температура повітря піднялася до +15ºС.

В лютому в Миколаєві опадів випало мало, 53% від норми. В січні випало майже норма, а в грудні 81% від норми.

Який прогнозується погода у березні.

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру по Миколаївській області у березні середня місячна температура очікується 5,4° тепла, що на 1,5° вище за норму. Місячна кількість опадів 30 мм у межах норми.