На Авдіївському напрямку відбито 11 атак, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 9 березня. Добігає до кінця 745 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні відбулося 58 бойових зіткнень. Ворог завдав три ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 70 обстрілів з РСЗВ. На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 6 атак в районах Терни та Спірне, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Новосадове, Терни, Ямполівка, Миколаївка Донецької області. На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито 5 атак в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Богданівка, Часів Яр, Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 11 атак в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське Донецької області. На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 21 раз намагався прорвати оборону наших військ. На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Роботине та західніше Вербового Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса”, на Херсонському напрямку ворог здійснив артилерійські та мінометні обстріли по районах понад 20 населених пунктів. Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, станції РЕБ та засобу ППО.