Папа Римський зробив провокаційну заяву про "білий прапор" України – іноЗМІ

Коментарi:

Папа Римський Франциск зробив несподівану заяву на підтримку переговорів між Україною та Росії про припинення війни.

За його словами, потрібно знайти мужність підняти "білий прапор".

Reuters отримало у своє розпорядження запис інтерв'ю Папи Римського для швейцарського телеканалу RSI, яке відбулося у лютому і має бути опубліковане 20 березня. На записі є фрагмент інтерв'ю, де понтифік відповідає на запитання про те, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" і піти на переговори з Росії, незважаючи на те, що багато хто говорить, що це узаконить агресію Москви.

"Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність "білого прапора" і веде переговори", – сказав Франциск, додавши, що переговори мають відбуватися за посередництва. інших країн.

На думку Папи Римського, одним із таких посередників могла бути Туреччина.

"Можна відчувати сором. Але скільки людей загинуло в результаті? Потрібно вести переговори. Не соромтеся вести переговори, доки ситуація не погіршилася", – наголосив він.

Проте врегулювати переговорами понтифік пропонує не лише війну України із РФ. В іншій частині інтерв'ю щодо конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС Франциск сказав, що "переговори – це не капітуляція".

Понтифік, як і раніше, виступав за дипломатичне врегулювання, але вперше фактично закликав Україну здатися. Українська влада поки не коментувала заяву Папи Римського.

Підштовхування України до переговорів з Росією

Через два роки повномасштабної російської агресії Україну вже кілька разів намагалися підштовхнути до переговорів із Росією. Новий етап підштовхування розпочався нещодавно. Зокрема, Китай знову відправив до Росії, України та ЄС свого спецпредставника, який відповідає за "дипломатичне врегулювання".

А вчора після зустрічі з українським президентом глава Туреччини Реджеп Ердоган запропонував провести "мирний" саміт за участю України та Росії. Український лідер Володимир Зеленський відкинув таку пропозицію та запросив Туреччину взяти участь у Глобальному саміті світу, ініційованому Україною.