Посольство США в Росії попередило про можливі теракти в Москві, які готують деякі «екстремісти»

Коментарi:

Великобританія, Канада, Нідерланди, Південна Корея та Латвія повторили американське попередження

Посольство США в Росії попередило, що "екстремісти" планують теракт у Москві через кілька годин після того, як російські спецслужби заявили, що зірвали запланований обстріл синагоги афганським центром терористичної організації ІДІЛ.

"Посольство відстежує повідомлення про те, що екстремісти мають неминучі плани нападу на великі збори в Москві, у тому числі концерти, і громадянам США слід рекомендувати уникати великих зборів протягом наступних 48 годин", – йдеться у повідомленні на сайті посольства Сполучених Штатів у Росії .

Посольство США оприлюднило це попередження через кілька годин після того, як Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) заявила, що зірвала напад на синагогу в Москві, який нібито здійснив осередок сунітського мусульманського угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Союзники США, зокрема Великобританія, Канада, Нідерланди, Південна Корея та Латвія, повторили американське попередження та закликали своїх громадян не їздити до РФ.

Більшість західних країн рекомендують відмовитися від будь-яких поїздок у Росії і заявляють, що їхні громадяни повинні виїхати звідти.

США мають найвищий рівень попередження для Росії – червоний "4 – Не подорожуйте" – такий самий, як для Афганістану, Сирії, Ємену, Південного Судану та Ірану.