Україна перехопила ініціативу у Чорному морі, – ВМС ВСУ

Коментарi:

Україна перехопила ініціативу над ситуацією у Чорному морі.

Але ворог адаптується до нових викликів та реагує на них. Тому планування нових операцій зі знищення ворожого флоту доводиться проводити більш детально та злагоджено.

"Можемо говорити про позитивну тенденцію наших дій у Чорному морі. Зокрема, можна констатувати, що ініціатива сьогодні на нашій стороні. У цій справі ініціатива багато значить, оскільки з'являється можливість нав'язувати свої умови ведення бойових дій. Станом на сьогодні у нас це виходить". , але ми повинні працювати і надалі. Оскільки, за словами командувача ВМС, кожне судно під військовим прапором у Чорному морі для нас є законною метою", – сказав спікер Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Російські терористи використовують Чорне та Азовське моря у своїх військових цілях. Азовське море зараз перебуває під їхнім повним контролем. Після звільнення острова Зміїний домінування терористів у Чорному морі вдалося зменшити. Водночас після виходу Росії із "зернової угоди" цивільне судноплавство знову опинилося під загрозою, незважаючи на те, що за останні місяці блокаду моря вдається проривати.