В Індії розкрили мережу торгівлі людьми, яких обманом відправляли воювати в Україну

Коментарi:

Як індуси опинилися в окопах.

Індійські спецслужби розкрили "велику мережу з торгівлі людьми", учасники якої заманювали молодих чоловіків у рф, де їх змушували брати участь у війні проти України, повідомляє Центральне бюро розслідувань (CBI).
Жертвами цієї схеми стали близько 35 людей. Цих молодиків знайшли через соцмережі. Їм пропонували високооплачувану роботу в Росії та вступи до приватних вузів.
Однак після прибуття в рф паспорти у громадян Індії відбирали, а їх самих відправляли на військове навчання, пише Indian Express.

"Індійські громадяни, які стали жертвами схеми, пройшли навчання і були спрямовані на передові бази проти своєї волі", – йдеться у заяві спецслужби.

Проведено 13 обшуків у семи містах Індії, під час яких правоохоронці вилучили близько п'яти мільйонів рупій (60 тисяч доларів) готівкою, а також документи, що свідчать про незаконну діяльність, та електронні пристрої, пише CBI.

У лютому влада Індії попросила рф дозволити своїм громадянам, які уклали контракти з армією Росії, звільнитися достроково. Перед цим місцеві ЗМІ повідомили, що близько 100 громадян Індії могли укласти контракти із російською армією. У МЗС країни наприкінці місяця повідомили, що у зоні бойових дій «застрягли» близько 20 індійських громадян. У березні Reuters повідомив, що в Україні загинули двоє громадян Індії.