У ЗСУ придумали хитромудрий спосіб, як удвічі збільшити дальність польотів дронів-камікадзе

Коментарi:

Бійці Збройних сил України вдвічі збільшили дальність бойової роботи своїх дронів-камікадзе, яка тепер може досягати 20 кілометрів.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як пише німецьке видання BILD, цього вдалося досягти завдяки дронам-ретрансляторам сигналу, які запускають у парі з безпілотниками, що несуть заряд.

Журналісти проаналізували кадри із соцмереж, на яких український безпілотник, ймовірно, досягає максимального радіусу дії в 10 кілометрів. За дроном-камікадзе летить інший, який ретранслює сигнал від оператора першому. Внаслідок цього дальність роботи першого безпілотника збільшується до 20 кілометрів.

На одному з роликів показано атаку на російський «Град» у Луганській області, який дрон ЗСУ вражає за 8 кілометрів за лінією фронту.

На іншому відео три українські безпілотники атакують самохідну гаубицю «Мста-С». У цьому випадку точна відстань від лінії зіткнення невідома, але можна припустити, що вона знаходиться за 20 кілометрів від передових позицій росіян, адже це її оптимальна дальність стрілянини.

Журналісти зазначають, що, зіткнувшись із дефіцитом снарядів, ЗСУ змушені застосовувати FPV-дрони, які є їхньою успішною заміною, та йти на різні хитрощі, щоб збільшити дальність польоту.