Сьогодні на фронті вже відбулося 53 бойових зіткнення, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 10 березня.

Триває 746 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.
Сьогодні відбулося 53 бойових зіткнення. Ворог завдав 3 ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 69 обстрілів із РСЗВ.
На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак в районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Спірне та Роздолівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.
На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито три атаки в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Часового Яру, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 14 атак в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.
На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.
На Оріхівському напрямку ворог три рази атакував в районах південніше Новодарівки та північно-західніше Вербового Запорізької області.
На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодня здійснено спробу штурму позицій наших військ.
Протягом доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одній станції РЕБ та двох засобах ППО.