У березні на Миколаївщині запрацюють два комплекси вагового контролю вантажівок

Коментарi:

У Миколаївській області, де йде великий трафік, цього місяця очікується включення двох нових WIM-рамок

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

До кінця місяця ще дві рамки динамічного зважування у русі великовагового транспорту weight-in-motion (WIM) буде встановлено в Миколаївській області, повідомив голова Укртрансбезпеки Євген Зборовський.

Він нагадав, що перші рамки зважування у русі були встановлені на дорогах України у 2021 році.

"І тоді ми зафіксували, що 21% вантажного транспорту рухається з порушеннями вагових чи габаритних параметрів. Фактично кожен п'ятий автомобіль. Коли підприємства почали притягуватися в автоматичному режимі до відповідальності, кількість порушників скоротилася до 4%", – сказав Зборовський.

Читайте також Водія МАНа, який на Миколаївщині перед ваговим контролем сипав пісок на дорогу, оштрафували на 51 тисячу

2023 року за адміністративні правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, до державного бюджету надійшло 227,56 млн грн сплачених штрафів.

В Україні налічується 50 майданчиків WIM. Частина не працює через пошкодження внаслідок бойових дій або розташування в районах тимчасової окупації.

"На важливому південному напрямку, а саме в Миколаївській області, де йде великий трафік, цього місяця ми очікуємо на включення двох нових рамок. Я впевнений, що це дозволить у цьому непростому регіоні зберегти дороги і відіб'є бажання у несумлінних перевізників порушувати правила", – зазначив він. голова Укртрансбезпеки.