Біля Кринок на Лівобережжі Дніпра знищено ще сорок окупантів, – ОК "Південь"

Коментарi:

Ворожі війська зазнають суттєвих втрат на Херсонщині, лише минулої доби знищено понад півсотні окупантів.

"Поки спостерігаємо у них глибоку задумливість, бо протягом двох діб немає штурмових дій, але все ж таки у ворога навіть на тих позиціях, які неподалік наших плацдармів, дуже потужні втрати. Якщо говорити про минулу добу, то понад 50 окупантів знищено, близько 40 саме навколо Кринок", – повідомила керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог визнає, що фортифікаційні споруди правого берега потужні, укріпленість висока і просунутися туди вони не мають шансів.

У противника діє заборона використання бронетехніки, тому вони продовжують "м'ясні штурми" і в результаті змушені все частіше проводити ротації.

Гуменюк зазначила, що росіяни мали дуже суттєві втрати в техніці на початковому етапі, коли за класичними схемами намагалися штурмувати плацдарм піхотою, яку підтримувала бронетехніка. Тоді вони втратили понад 200 одиниць за два-три тижні та зупинили використання бронетехніки.

"Логістика ворога ускладнена, тому що ми продовжуємо розширювати сектор свого впливу на вороже переміщення. Ми говорили про необхідність зачистки смуги в 20-30 кілометрів, щоб полегшити життя правого берега, щоб туди не могла досягати ворожа артилерія. За минулу добу мінус 10 арт. ворога, ми продовжуємо їх відкидати. Але треба визнати, що мають потужний ресурс для оновлення на цих позиціях, тому у нас ще багато роботи", – підкреслила Гуменюк.