Макрон утретє поспіль відклав візит до України

Коментарi:

Президент Франції Еммануель Макрон утретє переніс на невизначений термін запланований візит до України

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляє Politico, поїздка спочатку планувалася на лютий, але потім була перенесена на середину березня. Тепер у заяві президентського палацу йдеться, що візит відбудеться «найближчими кількома тижнями».

За даними джерел Politico, Макрон тепер хоче виділити час для переговорів із союзниками, щоб відвідати Україну «з відчутними результатами». "Необхідно трохи часу, щоб [укласти] різні коаліції", – сказав виданню французький дипломат.

Напередодні міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зустрівся у Литві зі своїми колегами з України та країн Балтії, щоб обговорити ідею про те, що їхні війська можуть вирушити на українську територію, у тому числі для допомоги у розмінуванні територій.

Вперше президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправлення військ в Україну наприкінці лютого. «Сьогодні немає консенсусу щодо відправлення наземних військ офіційним, передбачуваним та схваленим чином. Але в майбутньому нічого виключати не можна», – сказав він за підсумками саміту лідерів ЄС у Парижі. Заява ця була обдуманою, пояснив Макрон декількома днями пізніше, відкинувши критику, яку його слова викликали серед союзників, включаючи Німеччину: «Це досить серйозні питання; кожне зі слів, які я говорю з цього приводу, зважено, продумано і вивірено».

Володимир Путін після заяви Макрона, виступаючи перед Федеральними зборами, пригрозив ядерною зброєю «можливим інтервентам», які «мають розуміти», що вони «можуть вражати цілі на їхній території».