У Миколаєві за великі гроші оформляли ухилистам фейкові «групи інвалідності»

Коментарi:

Викрито злочинну групу в Миколаївській області: підробка медичних документів для ухилення від призову до армії

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Миколаївська поліція повідомила про розкриття злочинної групи, яка виготовляла медичні документи для призовників з метою ухилення від військової служби. П'ятьох членів організації, включаючи ініціатора злочинної схеми, було затримано правоохоронними органами.

Схему організувала 44-річна мешканка Нової Одеси, яка мала корисні зв'язки у держорганах та медзакладах Миколаєва. Вартість послуг варіювалася від 4000 до 7000 доларів за одну особу. Отримавши відповідні документи, ухилісти знімалися з військового обліку та легко перетинали кордон.

У групі працювали двоє посередників, які шукали клієнтів та координували діяльність інших учасників групи. Замішана була і 50-річна співробітниця Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи, яка, за висловом поліції, «надавала безпосередній вплив» на членів комісії, для отримання клієнтами необхідних документів.

65-річна медична працівниця, яка також входила до складу групи, виписувала клієнтам направлення на стаціонарне лікування для підтвердження їхніх фальшивих описів хвороб.

Підозрюваним пред'явлено звинувачення за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – замах на сприяння у незаконному переправленні осіб через кордон із корисливими мотивами. За цей злочин їм загрожує позбавлення волі до 9 років.

Під час обшуків у підозрюваних вилучено комп'ютери, копії документів ухилістів, 29 400 доларів США, 80 тисяч гривень та інші докази. Організатору та членам групи обрано запобіжні заходи, включаючи утримання під вартою, домашній арешт та заставу.

Розслідування триває, а правоохоронці продовжують встановлювати всі особи, причетні до цієї злочинної діяльності.