На трасі Олександрівка-Миколаїв "Укртрансбезпека" заблокувала за перевантаження дві фури

Коментарi:

Перевізника оштрафували на 102 тисячі. А його працівники вручну перевантажили понад 30 тонн зерна.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У рамках посилення контролю за дотриманням вагових норм на автошляхах України запроваджуються нові заходи, спрямовані на ефективний захист дорожньої інфраструктури. В результаті Укртрансбезпека отримала право:

блокувати транспортні засоби у випадках відмови в усуненні порушення або відмови проїхати до пунктів габаритно-вагового контролю;

примусово супроводжувати вантажівки, що мають ознаки порушення габаритно-вагових норм, до пунктів ДВК.

Так, днями під час рейдової перевірки на автодорозі Н-14 Олександрівка-Кропивницький-Миколаїв зафіксовано випадок порушення вагових норм.

Працівники Відділу державного нагляду (контролю) зупинили дві вантажівки марки MAN для проходження вагового контролю. Результати шокували: загальна маса першого транспортного засобу становила 56 тонн, перевищуючи допустимі норми на 40%, а другої вантажівки — 57 тонн за тих же допустимих 40%.

За такі порушення передбачено фінансові санкції. У цьому випадку перевізнику виписали штраф у 102 тисячі гривень. Крім того, машини заблокували і дозволили продовжити рух лише після того, як з фур завантажили перевагу. Причому робити це довелося вручну.