У Миколаєві затримали ще одного зрадника, який здавав росіянам передислокацію сил ЗСУ

Коментарi:

Під час затримання чоловік та його син чинили опір

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У Миколаєві затримано інформатора федеральної служби безпеки росії. За інформацією спецслужб, фігурант обладнав у власній квартирі спостережний пункт, звідки стежив за рухом українських військових колон однією з ключових автотрас у напрямку лінії фронту. Чоловік фіксував інтенсивність пересування, кількість бойової техніки та особливу увагу приділяв важким озброєнням.

Незважаючи на спроби приховати свою діяльність, співробітникам СБУ вдалося вирахувати та задокументувати факти його діяльності. Після проведення комплексних заходів для забезпечення безпеки українських військ, інформатора було затримано на місці злочину. Під час затримання зловмисник разом із сином чинив фізичний опір, намагався втекти з місця події. Однак це не вдалося.

Підозрюваний активно взаємодіяв із прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим (відомий під псевдонімом «Лохматий»), який переховується в Донецьку і працює на ФСБ. Миколаївець підтримував комунікацію з Кудлатим через анонімний чат у месенджері. Там він викладав розвідувальні звіти. Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільний телефон із листуванням, що підтверджує його зв'язок із злочинцями.

За даними слідства, фігуранту пред'явлено підозру в частині 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про пересування військової техніки ЗСУ). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.