«Похоронною» мафією у Миколаєві керувала бізнесвумен і ще двоє екс-поліцейських

Коментарi:

"Схема" дала збій.

Згідно розробленої схеми незаконного бізнесу з надання ритуальних послуг, правоохоронці передавали конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Далі «агентство» телефонувало родинам померлих й пропонувало свої послуги. За інформацію ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з "прибутку" за кожного небіжчика, яких в день могло бути декілька. Ця схема дала збій.

"Зараз працівники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду. Ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток із "прибутку" за кожного покійника. Вартість даних за одного померлого становила приблизно 1000 грн", – йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, двоє з яких експравоохоронці.
Їм інкриміновано порушення недоторканості приватного життя, несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчинені організованою групою ( ч. 3 ст.28 ч.1, ч.2 ст.182, ч.3 ст. 28 ч. 1, ч.2 ст. 361-2 КК України).

Під час обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони, ноутбук, чорнові записи, 100 тисяч гривень та докази їх протиправної діяльності. Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заход та повідомлення про підозру організаторці злочинної групи, повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області. Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального ДБР, розташованого у Миколаєві, за оперативного супроводу Миколаївської обласної поліції.