Спіймали далекобійника, який шпигунів біля узбережжя Чорного моря

Коментарi:

Затримано чоловіка, який працював на ГРУ.

Агента військової розвідки рф, який розвідував місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів, затримано в Запоріжжі.

"У зоні його особливої уваги були пункти базування та маршрути виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Для збору розвідданих фігурант діяв під прикриттям водія-дальнобійника, який здійснює міжрегіональні вантажні перевезення".
Перебуваючи за кермом фури, він заїжджав на територію портів для отримання комерційних вантажів, але водночас намагався приховано фіксувати геолокацію кораблів ЗСУ", – йдеться у повідомленні.

Окупанти сподівалися отримати розвідувальну інформацію для планування бойових операцій у морській акваторії України.
СБУ завчасно викрила агента і задокументувала його злочинну діяльність. Це дозволило своєчасно вжити комплексних заходів щодо забезпечення безпеки українських військових судів.
"Зловмисника затримали "на гарячому", коли він стежив за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту і намагався звітувати агресору. Також в ході розслідування стало відомо про додаткове завдання російського агента – шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря", – зазначили в СБУ.
Він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.