Викрито махінації під час тендеру на ремонт доріг у Вознесенську

Коментарi:

Справа дійшла до Господарського суду Миколаївської області.

2017 року за результатами публічної закупівлі між органом виконавчої влади та підприємством-переможцем укладено договір на капітальний ремонт дороги у Вознесенську на суму 1,6 млн гривень.

Однак, Антимонопольний комітет України встановив, що учасники торгів, у тому числі фірма-переможець, під час закупівлі діяли у змові. Тобто фактично торгів не відбувалося, чим порушено один з основоположних принципів закупівель – добросовісної конкуренції при їх проведенні.

Справа дійшла до Господарського суду Миколаївської області. Вознесенська окружна прокуратури направила позов до управління Вознесенської міської ради та приватного підприємства про визнання недійсним договору підряду та стягнення на користь держави майже 1,6 млн гривень.

Суд погодився з доводами прокурора, що узгоджені дії учасників суперечать основним принципам проведення закупівель, що спричиняє невідповідність укладеного договору інтересам держави та суспільства, у зв’язку з чим визнав укладений договір недійсним, а отримані підприємством за його виконання кошти стягнув до державного бюджету. Про це повідомили в прокуратурі Миколаївської області.