Безпілотники атакували два НПЗ у Самарській області

Коментарi:

Вранці 16 березня в Самарській області безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства.

Дрони прилетіли на нафтопереробний завод у Сизрані та Новокуйбишевський НПЗ. На обох заводах спалахнули пожежі.
«Безпілотники атакували одразу два підприємства у Самарській області. Атака сталася о 6-й ранку за місцевим часом», – повідомляє один з російських пабліків. Співробітників підприємства евакуювали. За даними видання, нафтопереробний завод у Сизрані був атакований одним дроном. Після вибуху на підприємстві спалахнула пожежа. На даний момент площа займання становить 500 квадратних метрів. На місці працюють оперативні служби.
Під ударом опинився Сизранський НПЗ, що належить "Роснафті". Потужність підприємства становить 8,9 млн т. (65,1 млн бар.) нафти на рік. Вторинні переробні потужності заводу включають установки каталітичного риформінгу, гідроочищення палив, каталітичного та термічного крекінгу, ізомеризації, бітумну та газофракційну установки. Завод випускає широку номенклатуру нафтопродуктів, включаючи високоякісне паливо, авіагас, бітум.

Одночасно з ударом по підприємству в Сизрані кілька дронів атакували Новокуйбишевський НПЗ. «Там також почалася пожежа, яка через півгодини була загашена», – зазначають ЗМІ.