Помер Олександр Ширвіндт

Коментарi:

У віці 89 років помер президент Театру сатири Олександр Ширвіндт

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Ширвіндт помер у Москві у лікарні.

Свою кар'єру в театрі та кіно Олександр Ширвіндт розпочав у 1956 році. Знявся у понад 50 художніх фільмах, грав у театрах Ленком, Московському драмтеатрі на Малій Бронній та Московському академічному театрі сатири. Крім акторської кар'єри, Ширвіндт був відомий своїми режисерськими та сценарними роботами у театрі.

Олександр Ширвіндт відомий за ролями у фільмах "Іронія долі або з Легкою парою!", "Троє в човні, не рахуючи собаки", "Зимовий вечір у Гаграх", "Принцеса цирку", "Вокзал для двох". За свою кінокар'єру він виконав лише одну головну роль – шахрая Леонідо Папагатто в комедії "Мільйон у шлюбному кошику".

Крім робіт у театрі та кіно, Ширвіндт був провідним багатьох радянських телепередач, таких як "Ранкова пошта", "Блакитний вогник", "Театральна вітальня".

2000 року Ширвіндт став художнім керівником Московського академічного театру сатири, а 2021 року його одноголосно обрали президентом Театру сатири.

Під час перебування художнім керівником Московського академічного театру сатири Ширвіндт неодноразово відвідував анексований Росією Крим. У 2017 році на цій підставі його внесли до бази "Миротворець", як особа, яка порушила державний кордон України та становить загрозу національній безпеці України та заборонили в'їзд до країни.