«Опівдні проти путіна» – черги по всьому світу до виборчих дільниць розтяглися на кілометри

Коментарi:

Від Токіо та Пхукету до Єревану та Астани.

В останній день голосування на виборах президента Росії опозиція запропонувала акцію «Півдні проти Путіна» – вона полягає в тому, щоб прийти на виборчі дільниці о 12.00 17 березня і проголосувати проти путіна або зіпсувати бюлетень.
Цю акцію перед смертю підтримав лідер російської опозиції Олексій Навальний, убитий у колонії. Його вдова Юлія Навальна також закликала до участі у акції. Акцію підтримали у багатьох країнах.

У столиці Вірменії публікує чергу з росіян, які прийшли проголосувати до посольства, розтягнулася на кілька кілометрів. Щоб проголосувати опівдні на виборах президента до Єревану приїхали і росіяни, які живуть у Грузії. Оскільки між Росією та Грузією немає дипломатичних відносин, ділянки в країні не відкрилися.

У Кишиневі літній чоловік кинув пляшку із запальною сумішшю через огорожу посольства Росії.
Людей, які прийшли проголосувати на дільницю в посольстві Росії в Ризі, просять показати документи співробітники латвійської поліції та міграційної служби. Навпроти посольства – там перебувають меморіали на згадку про жертви вторгнення в Україну та на згадку про Олексія Навального — проходить мітинг. Учасники прийшли з плакатами проти війни та путіна, а також із прапорами України та з біло-синьо-білим прапором, який вважається альтернативним прапором Росії.
У Пхукеті тайська поліція затримали росіянина, який прийшов на «Півдні проти Путіна» із плактом «Ми не проплачені. Ми голосуємо проти тебе безкоштовно». Плакат відібрали, виборця відпустили.
В Астані ближче до полудня черга досягла півкілометра.

Тим часом, у Казані поліція заборонила молодим людям, що прийшли опівдні, голосувати саме в цей час і попросила їх «зайти пізніше». В Уфі затримали виборця за спробу кинути в урну фото Олексія Навального. Його доправили до відділу поліції. Величезні черги у Санкт-Петербурзі та Москві. Явка, за даними російської ЦВК, вже перевищила 65%.