Шостий за тиждень – палає нафтопереробний завод «Словʼянський»

Коментарi:

Цієї ночі СБУ спільно з Силами спецоперацій та Силами безпілотних систем ЗСУ відпрацювали дронами ще один нафтопереробний завод – «Словʼянський».

«Вже можна говорити про успішний результат – зафіксовано велику пожежу в районі атмосферних колон, які й були основною ціллю», повідомили в СБУ.
СБУ продовжує реалізовувати стратегію на підрив економічного потенціалу РФ і зменшення потоку нафтових доларів, які ворог направляє на війну.
НПЗ у місті Слов'янськ-на-Кубані – це вже шостий завод, який за тиждень атакували українці ударними дронами. Наприклад, вранці 16 березня під удар потрапили одразу два нафтозаводи в Самарській області приблизно за 900 км від українських кордонів. Один із них, Сизранський, отримав дуже серйозні пошкодження. Пожежу на НПЗ вдалося загасити лише через добу.
Загалом дрони СБУ за останній час успішно атакували вже 12 нафтопереробних заводів у рф. Сумарно ці заводи переробляють на рік близько 25 млн тонн нафти, а це – майже 10% всієї нафтопереробки рф.
Нальоти на НПЗ призвели до різкого обвалу обсягів виробництва та позначилися на цінах на пальне в рф. Експерти прогнозують гострий дефіцит нафтопродуктів на внутрішньому ринку вже за кілька місяців.