Закон про мобілізацію перекриє одну з лазівок ухилянтів, – нардеп

Коментарi:

Нардеп, заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв заявив, що новий закон про мобілізацію дозволить перекрити одну з популярних лазівок, якою користуються особі, які ухиляються від служби в армії.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляється на сайті парламенту, йдеться про догляд за людиною з інвалідністю.

Раніше з цієї причини багато українців отримали відстрочку від служби в армії. У зв'язку з цим у комітеті шукають прийнятну формулу забезпечення людей з інвалідністю необхідним доглядом.

Зараз ухилянти шукають людей з інвалідністю і оформляються, як ті, що доглядають його, проте, зазначає Чернєв, в однієї особи з інвалідністю може бути по кілька доглядачів.

"Цього не повинно бути. Має бути лише один доглядач", – сказав нардеп.

Він додав, що зараз у Раді шукають варіанти, як забезпечити осіб з інвалідністю необхідним доглядом, але й перекрити таку лазівку для військовозобов'язаних, які ухиляються від мобілізації.

Чернєв зазначив, що з одного боку законодавці мають виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, а з іншого – утримати баланс прав, свобод та справедливості для людей.

Також нардеп наголосив, що законопроект потрапить на голосування до зали Ради лише тоді, коли його збалансують.