Ідентифіковано ще двох російських «козачків», які на Миколаївщині ламали людям руки

Коментарi:

Вони викрадали людей з приватних осель або прямо посеред вулиці.

З березня по листопад 2022 року під час окупації села Новопетрівка Широківської територіальної громади Баштанського району двоє військових 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади сухопутних військ жорстоко поводилися з місцевими жителями, погрожуючи зброєю та застосовуючи силу.
Вони викрадали людей з приватних осель або прямо посеред вулиці, відвозили їх до приміщення захопленого агропідприємства. Застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці. Зловмисники стріляли в бік цивільних, били прикладом автомата по голові й тулубу, ламали кінцівки.
Відомо про чотрирьох чоловіків, які постраждали від дій військовослужбовців зс рф.
За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру цим двом «козачкам» у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Спеціальне досудове розслідування здійснюється УСБУ в Миколаївській області. За скоєне їм загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі, повідомляє прокуратура Миколаївської області.