Як вибрати турнікет для прохідної

Коментарi:

Турнікет — один із найбільш зручних та функціональних пристроїв для контролю потока відвідувачів. За допомогою цього механізму люди можуть заходити у будівлю по одному, що значно спрощує процес перевірки документів та огляду.

Турнікет перешкоджає проникненню на об’єкт небажаних осіб, а у деяких випадках навіть дозволяє вести облік людей. Завдяки своїй багатофункціональності обладнання є незамінним для прохідних в банках, бізнес-центрах, медичних закладах, державних установах, на підприємствах. В даній статті ми розповімо, на що потрібно звернути увагу при виборі турнікету.

Головні критерії вибору

Для забезпечення максимальної безпеки та ефективності, при виборі турнікету слід врахувати наступні фактори:

  1. Пропускна спроможність пристрою — обладнання має бути розраховано на швидкий і при цьому контрольований пропуск людей у піковий час (початок або кінець зміни, обідня перерва). Обираючи конкретний пристрій, обов’язково враховуйте, скільки людей буде переміщатися через прохідну щодня (як в середньому, так і у випадку максимальної завантаженості).
  2. Ширина прохідної області — від цього залежать конструктивні особливості обмежуючого пристрою та безпосередньо кількість турнікетів, яка буде актуальною на конкретному об’єкті.
  3. Безпека та зручність — в установах з великим скупченням людей необхідно встановлювати турнікет із функцією «антипаніка» (з механічним або автоматичним приводом).

Різні варіанти турнікетів пропонує магазин Шериф Маркет. На сторінці кожної моделі ви можете дізнатися її основні характеристики: ширина проходу, кількість можливих проходів за хвилину, особливості зчитування карток тощо.

Ключові різновиди турнікетів

Можна виділити декілька найбільш затребуваних типів подібного обладнання:

  1. Турнікети-триподи — компактні пристрої, які складаються із корпусу та трьох штанг (планок), що обертаються, закріплені під кутом 120° відносно один одного. Металеві планки повертаються після того, як людина отримує доступ. Подібне обладнання є найбільш популярним в місцях із не надто високою прохідністю.
  2. Тумбові турнікети — обладнання із П-подібними стійками, які встановлюються у ряд, утворюючи безперервну зону проходу. Перевага такой контрукції полягає у більшій площі перекриття. Крім того, турнікети можуть містити додаткові зчитувачі карток, системи біометричної ідентифікації та інші функціональні елементи. Тумбові модифікації підходять для місць з великим скупченням людей.
  3. Орні та розсувні турнікети — подібне обладнання є найсучаснішим і найдорожчим. Моделі відрізняються великою пропускною здатністю та автоматичністю — як правило, вони працюють у складі СКУД з зчитувачами карток та біометричними системами.

Таким чином, турнікети є незамінним обладнанням, яке можна зустріти повсюду у великих містах. Пристрої встановлюються на режимних та промислових об’єктах, в торгово-розважальних центрах та офісах, у навчальних та медичних закладах. Щоб турнікет був ефективним у використанні, достатньо обрати правильну модель від перевіреного виробника.