Не забруднився зі "СВО", виступав на підтримку політв'язнів – у Москві помер спортивний журналіст Василь Уткін

Коментарi:

Журналіст та спортивний коментатор Василь Уткін помер на 53 році життя.

Він помер у кардіологічному відділенні лікарні імені Пирогова, куди його доставили швидкою допомогою. Попередня причина смерті Уткіна – тромбоемболія легеневої артерії.

Він був талановитим спортивним журналістом та телекоментатором, теле- та радіоведучим, шоуменом та актором. Кар'єру в тележурналістиці розпочав у популярній за часів розбудови програмі «Погляд».

Підписував звернення на підтримку журналістів та політичних в'язнів. У 2018 році, під тиском Кремля, було відсторонено від коментарів на чемпіонаті світу з футболу в Росії. У 2020 він підписав звернення проти поправок до Конституції Росії, що розширили повноваження путіна.

«Василь був єдиною в Росії медійною персоною, не замараною на підтримці СВО. Його ретельно "кантували", вимагаючи з нього "потрібні сьогодні слова". Але не зламали та не змусили вклонитися російському рейху. Сьогодні, у кошмарі путінщини це вже дуже багато. Вася був єдиним із усіх моїх старих друзів, хто не зрадив мене і не боявся листуватися з "засудженим політичним злочинцем". Так, "їх" усіх він ненавидів», – написав Олександр Невзоров.

Свого часу Уткін назвав пропагандиста Соловйова "педератичною мавпою".