Біля Кринок штурмові групи ворога втрачають до 70 відсотків свого складу, – ОК «Південь»

Коментарi:

Сили оборони продовжують утримувати плацдарм у районі Кринок на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

"Робота ворога дуже насичена і на правому березі, і на лівому. На лівому ворог намагається вибивати наші підрозділи, але продовжує економити бронетехніку. Ті штурми, які вони провели за добу, знову завдали їм втрат – до 70% складу штурмових груп", – повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Ворог продовжує завдавати ударів і на правому березі, де від цього страждає місцеве населення.

Ситуація залишається досить напруженою. Вони використовують як артилерійський тиск, так і дрони типу FPV, Ланцет, інших модифікацій зі скиданнями", – каже Гуменюк. Спікер також додала, що багато дронів Сили оборони "саджають" завдяки засобам РЕБ. І закликала цивільних, які знаходять подібні боєприпаси у жодному разі не чіпати їх, а викликати спеціальні служби.

Крім того, за словами Гуменюк, у зону відповідальності ОК "Південь" відтепер входить у Запорізька область: "Тут ворог теж веде штурми і намагається атакувати позиції Сил оборони щодо суходолу. Дев'ять таких штурмів було проведено минулої доби у напрямку Роботино. Але й тут заощаджує бронетехніку".