Кім розповів про обстановку на Кінбурській косі, і чому звідти збільшується інтенсивність обстрілів

Коментарi:

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів про обстановку на Кінбурській косі, яка ось уже понад два роки перебуває під окупацією. І з якої російські війська не припиняють вогонь по населенним пунктам Миколаївської області.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За словами Кіма, на півострові майже не залишилося людей, а три населені пункти, які там були у мирний час, зараз повністю зруйновані. Українським військам стріляти по косі немає сенсу, бо там відсутня інфраструктура, а окупанти ховаються у лісах та зруйнованих будинках.

Губернатор вважає, що повернення контролю над цією територією можливе лише силовим шляхом.

Крім того, Кім пояснив збільшення інтенсивності обстрілів із Кінбурської коси. Він зазначив, що з прибуттям нових військових підрозділів із Росії інтенсивність обстрілів збільшується, оскільки нові бійці прагнуть продемонструвати свою боєздатність.

"Коли мавп із російської глибинки пригнали на територію демократичної держави і видали зброю, вони готові стріляти. У них є бажання отримати підвищення, вони хочуть навчитися вести вогонь. І стріляють по цивільних об'єктах Очаковської та Куцерубської громад. Коли на позиції заходить новий підрозділ – обов'язково інтенсивність обстрілів зростає", – пояснив Кім.