Працювала на росіян, а потім стала переселенкою: у Миколаєві затримали колаборантку із Херсона

Коментарi:

СБУ затримала зрадниць, які організували фальшивий референдум на Херсонщині

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Служба безпеки України повідомила про затримання двох жінок із Херсонщини, які брали участь в організації та проведенні фальшивого референдуму щодо приєднання окупованих областей до Росії. Обидві фігурантки після звільнення Херсонської області перебралися на контрольовану Україною територію і зникли під виглядом переселенок. Одну з фігуранток було затримано у Миколаєві, а іншу виявили у Чернівецькій області.

Одна із затриманих, 28-річна мешканка Чорнобаївки, організувала фальшивий плебісцит та передавала його результати на російські телеканали. Друга жінка збирала фальшиві бюлетені, а її супроводжували озброєні загарбники, погрожуючи людям наслідками у разі відмови підтримати російський проект.

За словами представників СБУ, обидві фігурантки вже отримали підозри щодо статей Кримінального кодексу України, включаючи колабораційну діяльність та зазіхання на територіальну цілісність України. За ці злочини їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Слід зазначити, що діяльність жінок спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України, що є серйозним злочином та наражає їх на відповідальність перед українським законом.