Кремль наказав державним ЗМІ звинувачувати Україну в теракті у «Крокусі»

Коментарi:

У Кремлі дали державним ЗМІ вказівку наголошувати на повідомленнях про теракт у «Крокус Сіті Холлі» можливий «український слід». Про це на умовах панонімності завляють їх представники.

Читайте МН у Telegram: тільки важливі новини

Раніше ФСБ заявила, що підозрювані в теракті в «Крокус Сіті Холлі» планували втекти до України, де «мали відповідні контакти». Відомство повідомило, що четверо підозрюваних у теракті затримано у Брянській області. «Після вчинення теракту злочинці намагалися втекти, просуваючись на машині у бік російсько-українського кордону. Внаслідок злагоджених дій спеціальних та правоохоронних відомств із різницею у кілька годин у Брянській області було затримано всіх чотирьох терористів. Нині вони етапуються до Москви», – заявили у ФСБ.

У спецслужбі стверджують, що після скоєння теракту злочинці мали намір перейти російсько-український кордон та «мали відповідні контакти на українській стороні».

МЗС України категорично відкинуло звинувачення в тому, що Київ нібито може бути причетний до стрілянини та пожежі в «Крокус Сіті Холлі» і назвали ці заяви «провокацією Кремля».

Радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк так описав ситуацію: група озброєних людей вільно проходить до заповненої повністю зали, понад півтори години вбиває глядачів, не зустрічаючи жодного опору правоохоронних органів, перші свідки чітко описують нападників як ісламських радикалів, потім розшукувані спокійно їдуть. заблокованими прикордонними переходами, де ведуться активні бойові дії і кожен метр набитий співробітниками російських спецслужб, щоб здійснити демонстративний перехід» на територію України. «Ми чекали від російських офіційних осіб версії про "український слід" у терористичній атаці на "Крокус сіті хол". Примітивність та передбачуваність – ідеальні характеристики російських спецслужб... Будь-які спроби пов'язати Україну з терактом є абсолютно неспроможними», – заявив Подоляк.

Під час теракту в концертній залі «Крокус Сіті Холл» загинули 115 людей. У Слідчому комітеті повідомляли, що кількість жертв ще може зрости — під завалами знаходять людей, роботи триватимуть ще кілька діб.