На фронті загинув відомий миколаївський весляр Дмитро Губанов

Коментарi:

Понад пів року обнадійливої тиші, але омріяного дива таки не сталося. Ще влітку на Запоріжжі обірвалося життя українського веслувальника Дмитра Губанова.

Читайте МН в Telegram

Народився він 23 лютого 1995 року в Миколаєві. Навчався у школі №16 та активно займався спортом. Хлопець з дитинства відвідував секцію з академічного веслування. Палюче літнє сонце на водних доріжках, від яких завжди віє прохолодою, і відчуття абсолютної свободи, що дарує човен, просто не могли не закохати у себе тоді ще юного спортсмена. Поступово наполегливі тренування під керівництвом Валентини Буравкової почали приносити свої результати – Дмитро раз за разом підіймався на п’єдестали чемпіонату України, став бронзовим призером чемпіонату Європи серед юніорів до 19 років та фіналістом світової першості серед молоді до 23 років.

Після початку повномасштабного вторгнення він один з перших став на захист України. Служив у лавах Національної гвардії, брав участь у запеклих боях на сході та півдні України.

2 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запоріжжі зв’язок з Дмитром обірвався. Довгих 7 місяців тиші були для родини захисника одночасно і мукою, і надією. Усі вірили, що він живий і ось-ось повернеться додому. Але на початку березня 2024 року усі сподівання обірвалися: з’ясувалося, що тоді, 3 серпня 2023 року, Дмитро Губанов прийняв свій останній бій...