Інформація про підбиття корабля "Іван Хурс" перевіряється, – ВМС ЗСУ

Коментарi:

Перевіряється інформація про поразку російського середнього розвідувального корабля "Іван Хурс".

"Стан "Ямала" и "Азова" уточнюється. Зараз ми можемо підтвердити цю поразку. Зараз також верифікується інформація про можливу поразку ще однієї одиниці – третьої. Так чи інакше, одна з цих БДК вже стоїть на заводі на ремонті, і з огляду на пошкодження можемо сказати, що зараз з 13 одиниць, які росіяни підготували для того, щоб захопити наше південне узбережжя, у строю лише три одиниці, а щодо безпосередньо кораблів цього проекту, зі складу Чорноморського флоту не залишилося жодної одиниці. Севастополі і завдано вогневої поразки по паливно-мастильних складах", – повідомив Плетенчук.

Відповідаючи на запитання щодо третього корабля, який вразили Сили оборони, представник підтвердив, що йдеться про російський середній розвідувальний корабель "Іван Хурс".

"Я підтверджую поразку безпосередньо великих десантних кораблів. Тому що, звичайно, такі заяви потребують верифікації з кількох джерел для того, щоб бути впевненими, що ми зараз не дезінформуємо з вами українське суспільство", – зазначив Плетенчук.