На верхній палубі десантного корабля пробоїна, він дав крен на правий борт

Коментарi:

Нові подробиці атаки 23 березня на ворожий флот.

Як відомо, під час удару по Севастополі Сили оборони України вразили два великі десантні кораблі окупантів — «Ямал» та «Азов». Але це ще не все.

Атака ЗСУ викликала нервову реакцію серед російських пропагандистів. Z-«військор» Єгор Гузенко («Тринадцятий») підтвердив попадання БДК «Ямал» та «Азов»: «Факт залишається фактом, Чорноморського флоту більше немає».
Також російський воєнкор натякнув, що міг бути вражений ще один російський корабель – «Іван Хурс».
Цю інформацію підтверджують інші джерела – «Іван Хурс» потрапили відразу дві ракети.
"У ніч з 23 на 24 березня по Севастополю було запущено 18 ракет. Збито 11 з них. Пошкоджено в/год на вулиці Руднєва, БДК "Азов" і "Ямал" та розвідувальний корабель "Іван Хурс". В "Івана Хурс" потрапили одразу дві ракети, про постраждалих невідомо", повідомляє ASTRA.
БДК «Ямал» – у критичному стані, повідомляє ГУР МО.
Характер пошкоджень корабля має критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт. Окупанти безперервно відкачують воду з ураженого БДК, який брав участь у анексії Криму. З 2017 до 2023 року він перебував на ремонті.
Нагадаємо, 23 березня було атаковано 13-й судноремонтний завод ЧФ Росії в Севастополі, де, серед інших, було пришвартовано великий десантний корабель «Ямал».