Путін звинуватив Україну у вербуванні «радикальних ісламістів» для скоєння теракту у «Крокусі»

Коментарi:

Теракт у концертній залі «Крокус Сіті Холл» було здійснено «руками радикальних ісламістів», проте замовником цього злочину могло виступати керівництво України, заявив президент Росії Володимир Путін.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Абсолютно ясно одне — це акція залякування. І одразу виникає питання: кому це вигідно? Це злодіяння може бути лише ланкою у цілій серії спроб тих, хто з 2014 року воює з нашою країною руками неонацистського київського режиму. А нацисти ніколи не гидували використовувати найбрудніші і найнелюдніші засоби для досягнення своїх цілей. Тим більше сьогодні, коли їхній розрекламований контрнаступ повністю провалився», — сказав Путін.

На його думку, метою теракту було посіяти паніку та розлад у російському суспільстві, а також показати населенню України, що для київського режиму ще не все втрачено. Путін знову повторив своє твердження про те, що терористи після нападу на Крокус намагалися втекти до України. «Потрібно відповісти на запитання, чому <...> і хто на них там чекав», — підкреслив він.

Читайте також Терористи проривалися до Білорусі, а не до України

Путін закликав СКР проводити розслідування «професійно, об'єктивно і без будь-якої політичної ангажованості», водночас звинувативши США в тому, що вони «намагаються переконати світ у відсутності «київського сліду в московському теракті» і покласти всю відповідальність на «Ісламську державу» (ІДІЛ) .

«Нас цікавить хто замовник. Потрібно отримати відповіді на низку питань. Наприклад, чи справді радикальні і навіть терористичного штибу ісламські організації зацікавлені в завданні ударів по Росії, яка виступає сьогодні за справедливе вирішення близькосхідного конфлікту, що загострився? І як радикальні ісламісти, які позиціонують себе як правовірні мусульмани, <...> йдуть на скоєння тяжких звірств і злочинів у священний для всіх мусульман місяць Рамадан», — сказав Путін.

При цьому він проігнорував той факт, що відповідальність за теракт вже узяв на себе осередок ІДІЛ в Афганістані «Вілаят Хорасан».