Терорист, який підпалював «Крокус», кричав чистою російською мовою, – очевидиця

Коментарi:

У прокремлівському «МК» («Московський комсомолець») вийшов матеріал, у якому учасниця подій розповідає про події.

Вона була вкрай здивована відсутністю будь-якої охорони та висловлюванням терористів «чисто російською» мовою.
Пара цитат:
“Почати з того, що нас із чоловіком здивувало, наскільки «легковажним» був пропускний режим у «Крокус Сіті Холлі» перед цим концертом. На мій погляд охорони там не було зовсім від слова... Ну, може, охоронці десь і стояли, але ми їх не помітили.
«Здавалося дивним: на самому вході в будівлю «Крокуса» – кілька рамок і поруч із ними – єдина жінка з якимсь металодетектором. І повз неї валить натовп – сотні людей, які поспішають на концерт. А далі ліворуч, де вхід до концертної зали, стояло ще 7-8 рамок, але біля них звичайні білетери і якісь – я не зрозуміла, – чи волонтери, чи помічники: «Кладіть ключі, телефони, сумочку от сюди і проходьте через рамку». Коли перед самим початком концерту підвалив натовп, звичайно, ні про який огляд взагалі не йшлося. І, повторюся, жодної охорони в холі ми не помітили.
Щоб не потрапити під кулі, ми залягли. Стрілянина йшла практично безупинно. Раптом пролунала бавовна. Я визирнула в щілину між спинками крісел, і побачила, що біля сцени спалахує пожежа. В цей же момент пролунав гучний вигук російською, на мій погляд, абсолютно без акценту, – «Горите,****!»
“Ми вискочили надвір. Але перед будівлею «Крокуса» на той момент ще не було ні швидких, ні машин поліції.
Тут одразу згадується наше відвідування з півроку тому концерту Діани Арбеніної. Тоді все навколо концертного залу було оточене поліцією, стояли автобуси з ОМОНом, кілька карет швидкої допомоги... А тут – ні-кого»