Патрушев звинуватив Україну в теракті у «Крокусі»

Коментарi:

Відповідальність за теракт у концертному залі «Крокус сіті хол» у Підмосков'ї, який став найкривавішим у столиці із захоплення заручників на мюзиклі «Норд-Ост» у 2002 році, несе Україна.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Таку заяву напередодні розширеної колегії Генпрокуратури у вівторок, 26 березня, зробив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. «Звичайно, Україна», — відповів він журналістам на запитання про те, хто стоїть за трагедією, внаслідок якої, за останніми даними, 139 людей загинули та понад 360 постраждали.

Напередодні на нараді з керівниками силових структур та урядовцями про роль Києва в теракті заявив президент Володимир Путін.

За його словами, хоча напад був здійснений руками радикальних ісламістів, його замовники інші. «Абсолютно ясно одне — це акція залякування. І одразу виникає питання: кому це вигідно? Це злодіяння може бути лише ланкою у цілій серії спроб тих, хто з 2014 року воює з нашою країною руками неонацистського київського режиму. А нацисти ніколи не гидували використовувати найбрудніші і найнелюдніші засоби для досягнення своїх цілей. Тим більше сьогодні, коли їхній розрекламований контрнаступ повністю провалився», — заявив Путін.

При цьому він проігнорував той факт, що відповідальність за теракт вже узяв на себе осередок ІДІЛ в Афганістані «Вілаят Хорасан».