Отримаємо удар по цивільному об`єкту, – Кім пояснив учорашнє прохання до миколаївців не носити камуфляж

Коментарi:

Учора, 25 березня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім звернувся до громадянських жителів Миколаєва з проханням не носити камуфляж та не використовувати автомобілі, які можуть бути сприйняті як транспорт військових.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Сьогодні він роз'яснив свою позицію, наголосивши, що поточний тренд на носіння військового одягу та використання автомобілів, схожих на військові, може привернути небажану увагу. У разі, коли над містом регулярно літають розвідувальні дрони, такі дії можуть створити непотрібні непорозуміння.

Кім підкреслив, що важливо уникати створення асоціацій із військовими об'єктами, щоб не залучати російські розвідувальні служби та уникнути можливих негативних наслідків для цивільного населення.

“Я прошу цього не робити. Це надмірна увага. Нині над Миколаєвом по три рази на тиждень літають дрони-розвідники. Росіяни розглядають місто та бачать велику кількість людей у військовій формі. Крім того, я бачу, як містом катаються машини для полювання в камуфляжних кольорах. Я прошу їх перефарбувати. Тому що ви накличете лихо і отримаємо удар по цивільному об'єкту. Зараз росіяни не мають достатньої кількості інформації. Вони бачать щось і роблять свої висновки», – розповів Кім.