Під Кринками окупанти втрачають по 30-40 осіб на добу, – ОК «Південь»

Коментарi:

Внаслідок "м'ясних" штурмів біля Кринок Херсонської області російська армія щодня втрачає по 30-40 окупантів.

"Вони продовжують штурмові дії, і за минулу добу ми нарахували щонайменше три такі штурми. Вони намагалися діяти "м'ясним" способом, як вже жартують наші бійці, бо бронетехніка у них під забороною. Діють суто піхотними штурмами, збираючи групи до 10-15 осіб, з різних напрямків намагаються наближатися до наших позицій. Нам вдається їх відбивати. Втрати щодобово відбуваються саме на цьому напрямку, біля Кринок, від 30 до 40 окупантів. І це і безповоротні, і санітарні втрати", – каже керівник. прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, внаслідок таких штурмів росіянам важко формувати з'єднання, які йшли б у нові атаки.

"У них дуже великий внутрішній, морально-психологічний дисбаланс, і їм доводиться проводити постійні ротації. З нашого боку, триває робота з розширення плацдарму", – додала спікер.

Вона нагадала, що основним завданням для ЗСУ на сьогодні є відкидання ворожих позицій та вогневих точок на 20-30 кілометрів від берега Дніпра, щоб мешканці правого берега були у безпеці.

"Нам вдається знищувати до 150 окупантів на добу. Це результати буквально за минулу добу. Також нам вдається вибивати їх гарматний потенціал, 8-10 знарядь за добу вдається знищити, 4-6 мінометів і до 30 одиниць автобронетанкової техніки", – розповіла Гуменюк. .

Вона наголосила, що ворог зараз очікує на покращення погодних умов та висихання ґрунту, щоб кинути у бій важку бронетехніку. Окупанти продовжуватимуть наступальні дії в районі Старомайорського та Роботино, з використанням дронів, ракет, точкових та масованих ударів.

"Інше питання, яка це буде масованість, тобто це буде 90 ракет або 30. У нашому випадку нам все одно працюватиме і відбиватиме атаки", – сказала вона.