Сьогодні на фронті 48 бойових зіткнень, на Лівобережжі дали ворогу по зубах, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір 28 березня.

Триває 764 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації. Сьогодні зафіксовано 48 бойових зіткнень. Ворог завдав 4 ракетних та 77 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з РСЗВ.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 4 атаки в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 11 атак в районах населених пунктів Часів Яр, Новий, Кліщіївка, Андріївка, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито атаку в районі населеного пункту Семенівка Донецької області, де ворог намагався вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Георгіївки і Новомихайлівки, де ворог 13 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог, за підтримки авіації, вісім разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, північно-західніше Вербового та північніше Приютного Запорізької області.

На Херсонському напрямку протягом доби ворогом здійснено атаку позицій наших військ на лівому березі Дніпра. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кринки, Тягинка, Іванівка, Новоберислав та Херсон.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також силами та засобами протиповітряної оборони України знищено керовану ракету.Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 4 пунктах управління, 4 засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах та складу боєприпасів противника.