Україна не готова до захисту від ще одного великого російського наступу – Зеленський

Коментарi:

Україна не готова до захисту від ще одного великого російського наступу, який очікується наприкінці травня чи в червні. Наразі ЗСУ вдалося стримати наступ Росії у найгірші зимові місяці та "стабілізувати ситуацію".

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CBS News.

За його словами, ЗСУ складно боротися з РФ, тому що її артилерія більш далекобійна, а Україна має величезний дефіцит і артилерії, і снарядів до неї.

"У нас не було патронів, артилерійських снарядів, багато різних речей", – сказав Зеленський, наголосивши, що, хоча його військам досі вдавалося стримувати росіян, вони не готові захищатися від нового великого російського наступу, який очікується найближчими місяцями", – пише CBS News

Зеленський зустрівся з журналістами в Сумській області, де активізувалися обстріли, і заявив, що весь район знаходиться на військовому становищі у зв'язку зі значним збільшенням чисельності російських військ по той бік кордону та нападами на довколишні села.

"Зазвичай, коли вони атакують артилерією та руйнують села, після цього вони завжди намагаються зайняти їх. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому ми маємо готуватися", – сказав Зеленський.

Президент "погодився", що "дуже непросто" виграти війну, поки Володимир Путін залишається при владі. І заявив, що якщо Україна не встоїть, то наступними будуть Казахстан, потім країни Балтії, Польща та Німеччина – "принаймні половина Німеччини".

Він також знову дорікнув США невиділенню допомоги і зазначив, що близько 80% грошей із цієї допомоги залишаються в Штатах.