Перші вознесенські сім`ї купили нове житло за сертифікатами єВідновлення

Коментарi:

У Вознесенській громаді здійснено перші угоди купівлі-продажу житла з використанням житлових сертифікатів

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На кінець березня у Реєстрі пошкодженого та знищеного майна по Вознесенську зареєстровано 20 заяв від власників зруйнованого житла для отримання житлових сертифікатів. Кожна заявка проходить окремий розгляд комісією, яка визначає суму компенсації за спеціальною формулою та формує сам сертифікат.

Одним із об'єктів, що постраждали від військових дій, став багатоповерховий будинок на вулиці Котляревського, 39, у якому після прильоту було знищено 27 квартир. Також постраждали ще три приватні будинки.

За рішенням комісії 15 заявникам зруйнованої багатоповерхівки надано компенсації за знищене житло у вигляді фінансування придбання квартири, іншого житлового приміщення чи будинку з використанням житлового сертифікату на загальну суму 16 140,46 тис. гривень. Також компенсацію з використанням житлового сертифікату отримали мешканці трьох приватних будинків на загальну суму 5356,71 тис. гривень.

Загальна сума нарахованих житлових сертифікатів становила 21 497,174 тис. гривень. Програма працює: держава виконує свої зобов'язання, забезпечуючи компенсації та гарантуючи отримання коштів власникам житлових сертифікатів.